slide slide slide slide slide

Geschiedenis

In het jaar 1662 verrees in de Oudelandsche Polder (de oudste polder van de provincie Zeeland), onderaan de dijk aan de Lange Strinkweg 1 te Cadzand-Bad, een woning met schuur. De boerderij is diverse malen van eigenaar gewisseld. Sinds 1761 is de boerderij in eigendom gekomen van de familie de Bruijne. De afgelopen eeuwen is dit eigendom van generatie naar generatie overgegaan.

Tijdens zware militaire gevechten langs de kust moest de familie de Bruijne in 1944 de boerderij verlaten. Zowel het huis als de schuur werden volledig verwoest.

geschiedenis2

Na de oorlog kwam de volgende generatie op de boerderij, Izaak de Bruijne gehuwd met Wilhelmina Risseeuw. De boerderij is in 1950 herbouwd en decennialang werden op de aangrenzende landerijen vele diverse gewassen geteeld: tarwe, gerst, haver, suikerbieten, aardappelen, erwten, bruine bonen, vlas, graszaad, blauwmaanzaad.

In 2008 is er wederom een nieuwe woning gebouwd en is dochter Anneke de Bruijne met haar echtgenoot Bram de Keuninck, zoon en dochter op de boerderij komen wonen. De agrarische activiteiten vinden anno 2018 nog steeds plaats.