slide slide slide slide slide

Geschiedenis

In het jaar 1662 verrees in de Oudelandsche Polder (de oudste polder van de provincie Zeeland), onderaan de dijk aan de Lange Strinkweg 1 te Cadzand-Bad, een woning met schuur. De boerderij is diverse malen van eigenaar gewisseld en is sinds 1761 in eigendom gekomen van onze voorouders.

Tijdens zware militaire gevechten langs de kust heeft men in 1944 de boerderij moeten verlaten. Zowel het huis als de schuur werden volledig verwoest.

geschiedenis2

De boerderij is in 1950 herbouwd en decennialang werden op de aangrenzende landerijen vele diverse gewassen geteeld: tarwe, gerst, haver, suikerbieten, aardappelen, erwten, bruine bonen, vlas, graszaad, blauwmaanzaad.

Als een van de weinigen in het kustgebied van West Zeeuws-Vlaanderen kende deze boerderij tot 2012 nog geen recreatieve tak. De focus lag tot dan toe volledig op de landbouwactiviteiten. Vanaf 2008 bevindt de recreatieve ontwikkeling van Cadzand-Bad zich in een stroomversnelling. Om de positie van de boerderij te versterken is er gekozen voor eigen recreatieve ontwikkelingen op en rondom de boerderij, naast de agrarische werkzaamheden die heden nog altijd plaats vinden.

In 2014 is men gestart met de aanleg van de shortgolfbaan. Naast deze landschappelijke afronding geeft de shortgolfbaan ook een belangrijke invulling aan het dagrecreatief product in Cadzand-Bad. De baan is sinds begin juli 2016 open.

1

5

9

p1010159

 

021p1010136

003