slide slide slide slide slide

Cadzand-Bad
Cadzand –Bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Het is gelegen in West Zeeuws-Vlaanderen, zeer dicht bij de Belgische grens. Veel toeristen bezoeken Cadzand-Bad vanwege de mooie, brede zandstranden. Het is niet voor niks dat deze stranden tot de mooiste van Nederland behoren. Deze stranden zijn ook populair voor het zoeken van haaientanden. Deze zijn hier met het blote oog te vinden.
West Zeeuws-Vlaanderen is naast zijn mooie stranden ook in trek om zijn achterland waarin prachtige fiets-, wandel-, paard -en mountainbikeroutes mogelijk zijn. De omgeving biedt veel rust en natuur met veel mogelijke activiteiten in de gezonde buitenlucht. Ook kunt u tal van musea bezoeken in Zeeuws-Vlaanderen of een uitstapje maken naar de natuurreservaten “het Zwin” en “de geïnundeerde Zwarte Polder”.

Kwaliteitsslag Cadzand-Bad
In Cadzand-Bad wordt momenteel hard gewerkt aan een grote kwaliteitsslag van de badplaats. Zoals onder het kopje “recreatieve planontwikkeling” beschreven, is Noordzee Residence Cadzand-Bad (ca. 450 recreatiewoningen) in 2011/2012 gerealiseerd, evenals de 131 appartementen van Duinhof-Zuid. Inmiddels is na Duinhof-Zuid het project Duinhof-Oost opgestart, een project met 29 woningen en 60 appartementen.

In 2015 is men ook begonnen met de kustversterkingswerken, waar bij het Uitwateringskanaal in Cadzand-Bad reeds 2 strekdammen zijn aangelegd. Tussen deze strekdammen is een jachthaven met clubgebouw voorzien, die naar verwachting in medio 2016 opgeleverd zal worden.
Tijdens deze kustverdedigingswerken en de aanleg van de jachthaven, is er medio 2015 een nieuwe duinboulevard aangelegd.

Diverse bouwprojecten zijn nu in uitvoering, maar er zit ook nog veel in de pijplijn.
De vijf grote hotels in Cadzand-Bad hebben allen uitbreidingsplannen, strandpaviljoens zijn of worden vernieuwd, veel individuele eigenaren van een gedateerde woning besluiten om tot nieuwbouw met appartementen over te gaan, een nieuwe supermarkt is in voorbereiding en de gemeente Sluis heeft de intentie om de Boulevard de Wielingen in zijn geheel te moderniseren.

Sluis
Een bezoek aan Cadzand-Bad wordt vaak gecombineerd met een uitstapje naar het historische stadje Sluis met zijn vele bezienswaardigheden en kooptoerisme.

Breskens
Een bezoek aan Cadzand-Bad wordt eveneens vaak gecombineerd met een bezoekje aan Breskens. Dit dorp staat bekend om zijn vissershaven en prachtige jachthaven. Ook is het in Breskens mogelijk om als voetganger met of zonder fiets de veerboot te nemen naar Vlissingen (Walcheren).

Brugge
Een leuke dagtocht is de Middeleeuwse stad Brugge. Dit is het bruisende hart van West-Vlaanderen en in deze stad behoort van alles tot de mogelijkheden: van een dagje winkelen tot het bezoeken van historische gebouwen en musea, van slenteren langs het romantische Minnewater tot het culinair laten verwennen.

Knokke
Knokke, de meest mondaine stad van de Benelux, is in trek om zijn lange boulevard, de druk bezochte winkelstraten met honderden boetiekjes, de ruim 250 restaurants en het uitgaansleven. Het betreft de stad van de schitterende auto’s, duurdere handtassen, prominente winkels, stijlvolle dames en golfkarretjes zo ver het oog reikt.

Damme
Tussen Sluis en Brugge vindt u aan de vaart naar Brugge het idyllische Damme, de geboorteplaats van Tijl Uilespiegel. Damme is gemakkelijk lopend te verkennen. Damme heeft veel antiquariaten en enkele antiekwinkels.